Anna Lindahl

Arkitekt MSA och utbildad på Lunds Tekniska Högskola Yrkesverksam sedan 2005

Varje dag lär jag mig nya saker

Hus har alltid intresserat och berört mig och redan som tioåring bestämde jag mig för att bli arkitekt. Mina lekar som barn gick för det mesta ut på att bygga någon form av bostad, om det så gällde att bygga kojor på garagetaket eller att utforma planlösningar i modellera över köksbordet.

Trots det så påbörjade jag mina studier relativt sent i livet, och hann med att bilda familj innan jag tog steget att börja läsa.

Det som mest fascinerar mig med arkitektyrket är att jag får inblick i samhällets olika institutioner. Att jag som arkitekt får möjlighet att samarbeta med människor i skilda positioner. Och att inget projekt är det andra likt! Ena dagen kan jag arbeta med att dekorera en festsal inför ett event, och andra dagen rita in den exakta placeringen av en tandläkarstol på en bygghandling. Yrket kräver inlevelse och flexibilitet. Den stora variationen gör också att det är möjligt för mig att upprätthålla min nyfikenhet och mitt engagemang. Varje dag lär jag mig nya saker.

Genom åren har jag kommit att arbeta mycket med kulörsättningar och detta är något jag skulle vilja utveckla i framtiden. Stadsbyggnadsfrågor ligger mig också varmt om hjärtat, men jag har ägnat mig åt allt ifrån att rita tandläkarmottagningar till att skissa på grindar och altaner. Jag kan uppehålla mig länge vid hur vi människor tar våra byggnader i besittning och vid hur rummen påverkar och speglar oss. Hur de samverkar och hur man rör sig genom ett hus eller genom en stad.

Nina om Anna

”Anna är kreativ i allt hon gör. Hon bakar, målar och läser och ägnar sig åt kroki. Allt med inlevelse, ödmjukhet och känsla. När Anna skissar gör hon det med eftertanke och ett ständigt kritiskt öga. ”Det krävs alltid tre varv” är hennes mantra”