Nina Sandahl

Arkitekt SAR/MSA och utbildad på Chalmers i Göteborg Yrkesverksam sedan 2007

Varje projekt är unikt

Redan på högstadiet bestämde jag mig för att bli arkitekt. Jag har alltid fascinerats av planlösningar och lägenhetslayouter och det var framförallt mitt intresse för bostäder som ledde mig in i arkitekturens värld. Fortfarande är det planerna som jag brinner för mest, även om jag idag lika gärna jobbar med förskolor och vårdlokaler som med bostäder. Att sätta mig in i olika verksamheter och träffa nya människor i olika yrkesroller och olika konstellationer är det roligaste med mitt arbete.

Innan jag påbörjade mina studier på Chalmers hann jag pröva på en rad olika yrken. Det faktum att jag jobbat inom flera sektorer i samhället och alltid haft arbeten som krävt ansvarstagande och initiativförmåga, har stärkt mig i min roll som arkitekt och företagare.

Att ta steget från anställd till egenföretagare är något jag inte ångrar. Det ger mig chansen att lägga upp mitt arbete efter eget huvud. Att själv få utveckla strategier och arbetsmetoder är något jag värderar högt.

Varje projekt är unikt och likaså varje uppdragsgivare. Vårt jobb handlar mycket om att kunna läsa mellan raderna, analysera och förstå olika behov. De bästa projekten är de där vi levererar en lösning som kunden inte själv förväntade sig.

Anna om Nina

”Nina är nog en av de mest självklara människor jag känner. Hon är självständig och orädd, jordnära och mångsidig och har en förmåga att se klarsynt på alla situationer.
När hon bestämmer sig för att göra något gör hon det med en lågmäld effektivitet som jag beundrar – om det så gäller att ta fram skisser på en hockeyrink eller att renovera sitt eget torp.