fbpx
Skip to main content
Ansöka om bygglov i Växjö

Hjälp med bygglov

Att ansöka om bygglov kan vara en ganska komplicerad process, med många krav och ett brett regelverk att ta hänsyn och förhålla sig till. Vi kan hjälpa till med hela processen att söka bygglov, från de första ritningarna till framtagande av bygglovshandlingar. Eftersom vi finns med i projektets inledande fas, kan vi också producera handlingar och en ansökan som innehåller alla delar som reglerna kräver. På så sätt kan ditt byggprojekt dra igång snabbare, och du är ett steg närmare ett färdigt hus eller ombyggnad. En bygglovsansökan som drar ut på tiden kan försena ditt projekt och i värsta fall göra att projektet kostar onödigt mycket pengar.

Bygglov behöver i de allra flesta kommuner sökas för ett flertal olika om- och nybyggnadsprojekt. Det kan till exempel röra sig om ett helt nybyggt hus, en tillbyggnad till ett befintligt hus, uterum eller altan, carport och garage eller ett plank runt trädgården. I alla dessa projekt finns saker att ta med i beräkningarna. Det kan röra sig om närhet till grannar, hänsyn till en eventuell detaljplan över området och mycket annat. Genom att låta oss hjälpa till att ansöka om bygglovet kan du vara säkra på att rätt handlingar skickas in med ansökan och att dessa är utformade på ett korrekt sätt.

På Sajt Arkitektstudio kan vi hjälpa till med alla delar i ditt projekt, från den första skissen till korrekta bygglovshandlingar och en färdig ritning över din dröm. Vi tror på engagemang och erfarenhet, i kombination med innovation, ny teknik och hållbarhet. På så sätt skapar vi drömmar som håller både vad gäller material och design. Kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig att realisera dina drömmar till färdigt projekt. Vi kan även ge rådgivning kring material, inredning och mycket annat i den färdiga byggnaden.

I början av mars lanserade Växjö kommun en ny E-tjänst där privatpersoner (och företag) kan söka bygglov digitalt. Tjänsten är enkel att använda och du loggar enkelt in med ditt BankID. Väl inloggad fungerar det ungefär som att fylla i ansökningsblanketten och skicka ritningarna med post.

Hjälp med bygglovsansökan

Men för den som inte gör det här så ofta kan det vara knepigt att veta vilka ritningar som är vilka, vilka som krävs att just jag skickar in samt vad det ska stå i de olika fälten.

I och med E-tjänsten kan vi inte längre hjälpa dig att skicka in ansökan. Istället erbjuder vi alla våra bygglovskunder en förlaga med all information som ska knappas in i E-tjänsten så att du som kund enkelt kan göra det själv.

Videoguide Växjö kommuns E-tjänst

Vill ni få en bild av hur E-tjänsten fungerar? Kika på vår videoguide!