fbpx
Skip to main content

Anslagstavlan

Jössarinken – äntligen verklighet!

Jag tror det var 2014, kanske ännu tidigare, som vi fick frågan om vi ville rita en tillbyggnad av Jössarinken, Mörrum hockey och Mörrum Konståknings hemmaarena, i Mörrum.
Självklart sa vi ja!

Sedan dess har vi följt projektet genom alla dess faser. Det har pratats om allt från en ny huvudarena till endast en ny isyta för träningar. I perioder har det diskuterats om hallen inte egentligen borde flyttas till annan plats.

När beslutet sedan togs att det skulle bli en ny träningshall i Mörrum ihop med befintlig ishall började väntan på andra instanser. Detaljplanen skulle gå igenom, en högspänningsledning grävas ner av Eon och bygglovet skulle klubbas i högsta instans.

Men nu är vi ute på andra sidan. Projekteringen pågår för fullt och det ska bli riktigt roligt att följa byggnationen som startar inom kort.

Illustration: Sajt Arkitektstudio

Jössarinkens tillbyggnad kommer förutom en isyta med tillhörande läktare (enkel läktare längs ena långsidan) att innehålla åtta omklädningsrum, förråd för både konståkning och hockey, domarrum, sliprum, tvättstuga, städcentral, vaktmästeri och installationer. På plan två tillskapas en loungedel och ett kök som kan serva båda hallarna och som binder ihop Jössarinken till en enhet. Där finns också ytor för ett nytt kansli och ett stort gym.

Det landade med andra ord mitt emellan en träningshall och en evenemangshall. Vi har jobbat tätt med kommunen och föreningarna för att få till en så bra lösning som möjligt för verksamheten. Idag är kampen om istiderna stenhårda och vi tvekar inte på att hallen kommer att vara fullutnyttjad från start. Förhoppningsvis underlättar byggnationen för alla de verksamheter som pågår i Jössarinken och gör de aktivas vardag lite enklare och mycket trevligare.

Mer om Jössarinken finns på Karlshamns kommuns hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *